För tredje gången utlyser Delphi ett stipendium inom affärsjuridik. Mottagaren av stipendiet erhåller 25 000 kronor samt en sommarnotarietjänst under sommaren 2018 på ett av Delphis kontor. För två personer kommer det också finnas chans att få varsin mentor från Delphi. Välkommen med din ansökan!

Om stipendiet

Är du juridikstudent och en fena på affärsjuridik?

I så fall har du kommit rätt! Delphi kommer för tredje gången utlysa ett stipendium inom området affärsjuridik. Stipendiaten kommer förutom ett stipendium på 25 000 kronor, erbjudas en sommarnotarietjänst på något av våra kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg eller Linköping. Notarietjänsten innebär allsidiga och praktiska insikter i hur det är att arbeta på en affärsjuridisk byrå. Det innefattar bland annat den juridiska processen i praktiken och inblick i faktiska ärenden – du får helt enkelt en känsla för hur arbetslivet efter juristexamen kan se ut!

Delphis sommarnotarieprogram pågår i 4-8 veckor under perioden juni-augusti vid kontoren i Stockholm, Göteborg, Malmö och Linköping. För att du ska få ut så mycket som möjligt av tiden som sommarnotarie vill vi att du har läst minst 6 terminer på juristprogrammet för att kunna söka stipendiet.

Följ oss här på bloggen, Facebook, Twitter och Instagram och under hashtaggen #delphistipendium.

Två mentorskapsprogram

För två personer kommer det också finnas chans att få varsin mentor från Delphi under ett år. Mentorn är en partner på det Delphi-kontor som ligger närmast den ort där du studerar.

Genom en mentor kommer du ha möjlighet att redan under utbildningen få en inblick i yrkeslivet på en affärsjuridisk advokatbyrå. Dels genom att få ta del av en jurists erfarenhet, dels genom att det är ett bra tillfälle för dig som student att utbyta tankar och idéer kring studier och framtida arbetsplaner. Att ha ett praktiskt komplement till den teoretiska juristutbildningen tror vi är väldigt bra för att ta reda på vad man som student vill göra i framtiden.

Hur du och din mentor väljer att lägga upp ert samarbete är upp till vad som passar er. Exempel på vad som kan rymmas inom mentorskapsprogrammet är arbetsplatsbesök, medverkan vid förhandlingar samt diskussioner rörande val av examensarbete och även interna och externa event.

Vinnaren utses

En jurygrupp bedömer bidragen och utser fem finalister som kommer att få presentera sitt case muntligt inför juryn vid en finalmiddag på Delphis kontor i Stockholm. Du måste ha möjlighet att närvara i Stockholm detta datum för att ha chans till stipendiet.

 

 

 

Posted in | Kommentarer inaktiverade för Om stipendiet

Vi finns även på