För tredje gången utlyser Delphi ett stipendium inom affärsjuridik. Mottagaren av stipendiet erhåller 25 000 kronor samt en sommarnotarietjänst under sommaren 2018 på ett av Delphis kontor. För två personer kommer det också finnas chans att få varsin mentor från Delphi. Välkommen med din ansökan!

Alexander Ottosson vann Delphis mentorskap 2016

För vinnaren av Delphis stipendium väntar en sommarnotarietjänst samt 25 000 kronor och för två personer finns det chans att få varsin mentor från Delphi under 2017. Mentorn är en partner på det Delphi-kontor som ligger närmast den ort där du studerar. Genom en mentor kommer du ha möjlighet att redan under utbildningen få en inblick i yrkeslivet på en affärsjuridisk advokatbyrå.

Alexander Ottosson var en av de som fick en mentor under 2016. Här kan ni läsa om hur han upplevt tiden med sin mentor.

Hur har det varit att ha en mentor hos Delphi?

Det har varit som att ha en guide på väg ner för en flod som rusar allt snabbare mot ett vattenfall ju närmare examen man kommer. Det har hjälpt mig att styra min kanot och positionera mig i rätt riktning inför kommande utmaningar. Det har också hjälpt mig prestera bättre, med mindre stress, under utbildningen.

Vilka förväntningar hade du?

Jag hade, om jag ska vara ärlig, ganska svårt att veta vad jag skulle förvänta mig. Jag förväntade mig framförallt att jag skulle lära mig saker som jag inte lärde mig under utbildningen och att jag skulle få insikter som jag annars inte skulle ha.

Tycker du att det fanns någon speciell utmaning?

En utmaning har varit att ordna med tillfällen att träffas, vilket inte underlättats av att jag flyttat till Dublin i september. En stor del av det jag har fått ut av mentorskapet har också varit beroende av att jag ställt väldigt mycket frågor – och det är inte alltid lätt att ställa bra frågor.

Ser du att du kommer ha användning av dina erfarenheter härifrån nu när du har återgått till studierna? 

Jag har redan haft mycket användning av mina erfarenheter. Framförallt känner jag mig mer säker på vad jag måste få till innan jag tar examen för att hamna där jag vill hamna.

Har du fått ökat intresse för något mer specifikt inom juridiken efter ditt mentorskap hos Delphi?

Nej, jag har snarare fått klart för mig vilka områden jag antagligen inte vill jobba med, även om de må vara intressanta.

Varför rekommenderar du andra att söka Delphis stipendium?

Mentorskapet och förstapriset är i sig goda skäl att söka. Det har som sagt varit väldigt lärorikt att ha en mentor från Delphi och jag är övertygad om att en sommarnotarietjänst också skulle ha medfört värdefulla erfarenheter.  Bara möjligheten att få presentera sin lösning av ett realistiskt case framför erfarna advokater om man går vidare till finalen i Stockholm är helt klart värt insatsen att skicka in ett bidrag. Det är ett bra sätt att testa sig själv och utvidga sin bekvämlighetszon inför framtida utmaningar.

Har du några tips till de som är sugna på att ansöka i år?

Läs caset många gånger. Tänk mer praktiskt än du är van vid. Lyft blicken och gör en konsekvensanalys av olika tänkbara lösningar. Gör konsekvensanalysen utifrån olika topiker (förhållanden mellan olika personer, ekonomi, makt, tid, miljö, etik osv) och ha i åtanke vilka topiker och perspektiv som verkar viktigast för klienten. Fundera noga över vad alla parter har för intressen. Försök undvika alltför juridiskt tekniska lösningar om det är möjligt. Skriv enkelt och direkt. Presentera förslaget och underbygg sedan (det är lätt att råka göra tvärtom om man är van att skriva akademiskt). Lycka till!

 

alexander

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Kommentarer inaktiverade.