För tredje gången utlyser Delphi ett stipendium inom affärsjuridik. Mottagaren av stipendiet erhåller 25 000 kronor samt en sommarnotarietjänst under sommaren 2018 på ett av Delphis kontor. För två personer kommer det också finnas chans att få varsin mentor från Delphi. Välkommen med din ansökan!

Därför ska du söka Delphis stipendium

Varför ska just du söka Delphis studentstipendium? För att det som väntar stipendiaten är dels 25 000 kronor, vilket är ett välkommet tillskott i de allra flesta studentplånböcker och som kan användas både till att sätta en liten guldkant på tillvaron eller till framtida investeringar – allt efter stipendiatens egna önskningar. Dels för att stipendiaten kommer att erbjudas en sommarnotarietjänst på ett av våra kontor. En sommarnotarietjänst är ett perfekt sätt att som student få en större inblick i vad arbetet som jurist innebär, få praktiska insikter i hur den juridiska processen faktiskt ser ut och få en känsla av vad som väntar i arbetslivet, efter juristexamen.

Adam Odmark var sommarnotarie hos oss 2015 och berättar att tiden som sommarnotarie på Delphi var både lärorik och rolig.

– Jag har fått bra uppgifter att göra som har passat min nivå, både kunskaps- och erfarenhetsmässigt. Det har varit både roligt och spännande att få tillämpa det man lärt sig i praktiken, på riktiga fall. Jag lärde mig oerhört mycket.

Han tillägger att man som sommarnotarie måste vara beredd på att ta ansvar, vara positiv och gilla utmaningar. Adam skriver för tillfället sin uppsats men har fått en tjänst som associate på vårt kontor i Stockholm och börjar sin anställning i januari.

Utöver stipendiet har två studenter chansen att få en mentor under hela 2016. Mentorerna kommer att vara partners på det Delphi-kontor som ligger närmast vinnarnas studieorter. Mentorerna och adepterna kommer att träffas cirka fyra gånger för att utbyta erfarenheter och idéer.

Så ta chansen och skicka in din ansökan senast den 1 december!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Kommentarer inaktiverade.