För tredje gången utlyser Delphi ett stipendium inom affärsjuridik. Mottagaren av stipendiet erhåller 25 000 kronor samt en sommarnotarietjänst under sommaren 2018 på ett av Delphis kontor. För två personer kommer det också finnas chans att få varsin mentor från Delphi. Välkommen med din ansökan!

Elsa berättar om sin tid hos Delphi

Nu har tiden som sommarnotarie lidit mot sitt slut och vi passade på att ställa några avslutande frågor till Elsa.

Berätta lite om din tjänst som sommarnotarie. Är du nöjd?

Jag är jättenöjd! Det har varit lärorika veckor och jag har fått nya erfarenheter och ökad kunskap inom alla områden som Delphi arbetar med. Jag har också trivts otroligt bra bland medarbetarna här.

Vad har varit det bästa med din tid på Delphi?

Vi sommarnotarier har blivit väldigt väl omhändertagna och vi har gjort många roliga aktiviteter tillsammans med medarbetare och faddrar på Delphi vid sidan av arbetet. Att varva juridiskt arbete med middagar, lunch i skärgården, utbildningar, Gröna lund, paddling, kubb och fotbolls-EM har varit en oslagbar kombination!

 På vilket sätt stämde sommarnotarietjänsten överens med dina förväntningar?

Jag har fått arbeta med uppgifter från alla olika arbetsgrupper på Delphi och på så sätt fått nya kunskaper inom juridiken och inblick inom flera områden. Jag har också fått erfarenhet av periodvis högt arbetstempo och att ha många bollar i luften samtidigt, vilket har varit väldigt roligt.

Har du fått ökat intresse för något mer specifikt inom juridiken efter din tid hos Delphi?

Caset som jag löste för att få platsen som sommarnotarie handlade om bolagsrätt vilket jag också har fått arbeta med i sommar. Men något nytt som jag har fått upp ögonen för är tvistemål. Det som jag har tyckt varit spännande med tvistemål är att man arbetar med så många olika rättsområden och många gånger kan man behöva söka svar på frågor i material och rättskällor som man aldrig tidigare har varit i kontakt med, eller ens visste existerade. Jag har fått göra flera intressanta rättsutredningar som har gjort att jag har fått ett ökat intresse för området. Många gånger finns det inte ett givet svar på frågan du står inför – då gäller det att hitta de bästa och mest övertygande argumenten för din sak. Det tycker jag är roligt och utmanande.

Hur kommer du ha användning av dina erfarenheter härifrån när du återgår till studierna efter sommaren?

Förutom att jag känner att jag har utvecklat mina juridiska kunskaper generellt kommer jag ha stor nytta av min tid på Delphi inför att jag ska läsa en specialkurs i aktiemarknadsrätt. Jag tror att flera av de arbetsuppgifter jag har haft på Delphi kommer ge mig ett försprång som gör det lättare att läsa kursen i höst.

Vad har du för planer resten av sommaren?

Nu ska jag först jobba i tre veckor på en advokatbyrå som är verksam inom brottmål. Den sista veckan på sommarlovet bär det av till Grekland tillsammans med min sambo vilket ska bli jättehärligt! Sen är det dags att ladda för sista året i skolan innan examen.

 

Väl mött Elsa! Tack för din tid hos oss. Vi önskar dig all lycka till i framtiden, och ha en trevlig semester i Grekland!

 

Använd_redigerad

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Kommentarer inaktiverade.