För tredje gången utlyser Delphi ett stipendium inom affärsjuridik. Mottagaren av stipendiet erhåller 25 000 kronor samt en sommarnotarietjänst under sommaren 2018 på ett av Delphis kontor. För två personer kommer det också finnas chans att få varsin mentor från Delphi. Välkommen med din ansökan!

Hur är det att vara sommarnotarie på Delphi?

En av våra tidigare sommarnotarier och numera anställd på Delphi sedan två år, Pia Gustafson beskriver sin tid på Delphi. För Pia har drömmen om att bli advokat funnits med ända sedan hon var liten. Efter gymnasiet var hon en termin i USA där hon läste en kurs om det amerikanska rättssystemet, något som ytterligare ökade hennes intresse för juridiken.

Pia har läst juridik på Lunds universitet men har även läst några kurser i Linköping. Efter att ha avslutat sin sjunde termin, praktiserade hon på Delphi som sommarnotarie.

– Jag var nyfiken på affärsjuridik och sökte mig till Delphi. Som sommarnotarie fick jag möjlighet att hjälpa till i många olika typer av ärenden och jag lärde mig otroligt mycket, samtidigt som jag fick en försmak av hur livet kan se ut efter studierna. Att vara sommarnotarie är ett bra sätt att få en inblick i hur det är att arbeta på en affärsjuridisk byrå, då du får pröva på olika arbetsuppgifter och du lär känna personerna som arbetar på byrån. Jag trivdes väldigt bra på Delphi och därför sökte jag mig tillbaka dit efter min utbildning.

Pia Gustafson

Pia Gustafson

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Kommentarer inaktiverade.