För tredje gången utlyser Delphi ett stipendium inom affärsjuridik. Mottagaren av stipendiet erhåller 25 000 kronor samt en sommarnotarietjänst under sommaren 2018 på ett av Delphis kontor. För två personer kommer det också finnas chans att få varsin mentor från Delphi. Välkommen med din ansökan!

Snart dags för final

Nu har nedräkningen inför finalen torsdagen den 15 december börjat, och vi laddar upp med några tips från partner & advokat Niklas Eskilsson, som är en av jurymedlemmarna vid finalmiddagen för Delphis studentstipendium. Niklas tog sin jur.kand vid Göteborgs universitet år 2000 och han har sedan dess arbetat både som bolagsjurist och på byrå. Hans främsta expertis ligger inom företagsöverlåtelser och life science.

 Hur länge har du arbetat på Delphi och vad är din roll här?
Jag har arbetat på Delphi i nästan två år och jag är partner och ansvarig för corporate och M&A-gruppen vid Göteborgskontoret.

Vad fick dig att intressera dig för juridik?
Jag tyckte att det var en spännande och utmanande utbildning med möjligheter att verka inom flera olika områden.

Är det något speciellt ni kommer bedöma i casen som kommer in?
För min del tycker jag att det är viktigt att man visar att man har en bra helhetsbild och en klar tanke om hur man kommer vidare.

Känner du att du lär dig något själv av att sitta med i juryn?
Det gör jag absolut! Både av de som tagit fram förutsättningarna och de sökande. Det finns alltid intressanta infallsvinklar att lära sig från.

Har du några tips till de sökande?
Mitt främsta tips är bara att göra sitt bästa och passa på att lära sig så mycket som möjligt av sitt deltagande.

Stort lycka till önskar Niklas och resten av juryn till alla finalister!

 


Niklas Eskilsson

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Kommentarer inaktiverade.