För tredje gången utlyser Delphi ett stipendium inom affärsjuridik. Mottagaren av stipendiet erhåller 25 000 kronor samt en sommarnotarietjänst under sommaren 2018 på ett av Delphis kontor. För två personer kommer det också finnas chans att få varsin mentor från Delphi. Välkommen med din ansökan!

Vi frågar ut Elsa inför tjänsten som sommarnotarie

Nu har Elsa Segerros kommit på plats på Stockholmskontoret. Elsa, som studerar vid Stockholms Universitet, vann Delphis stipendium förra året. Utöver 25 000 kr vann hon även en sommarnotarietjänst. Vi tog tillfället i akt och passade på att ställa några frågor till Elsa.

Hur känns det nu när du har börjat?

Jättebra! Jag har blivit mycket varmt välkomnad.

Vad har du för förväntningar?

När jag har arbetat mina åtta veckor på Delphi förväntar jag mig att ha en bättre känsla för vad det är som väntar efter examen.

Vad ser du fram emot mest?

Jag längtar väldigt mycket efter att bli klar med juristprogrammet och äntligen få börja arbeta.  Att redan i sommar få jobba heltid med det som jag i många år har strävat efter är nog det som jag ser fram emot mest. Jag ser också fram emot att lära känna alla trevliga medarbetare på Delphi.

Vad tror du kan bli en utmaning?

Jag tror att en utmaning som ny på en advokatfirma är det faktum att arbetet skiljer sig väldigt mycket från vad jag är van att göra under juristutbildningen. Under utbildningen ägnas stor del av tiden åt att läsa rättsfall och litteratur samt söka svaret på frågor som många gånger har ett av läraren i förväg uttänkt svar. På en advokatfirma är det enligt min uppfattning annorlunda. Många gånger handlar arbetet inte om att söka svaret på en fråga utan istället om att vara behjälplig med det klienten behöver, vilket kan vara allt mellan himmel och jord och många gånger sådant som inte lärs ut inom ramen för juristprogrammet. I de fall man ställs inför en ”klassisk” rättsfråga finns det i många fall inte ett enkelt svar – då hade förmodligen inte klienten behövt anlita en advokatbyrå för att söka svaret på frågan. Den största utmaningen i sommar tror jag därför är den stora skillnaden mellan juristutbildningen och arbetet på en affärsjuridisk advokatfirma.

Vad är mest spännande inom juridiken enligt dig?

Att arbetet inom juridik är så varierande, det kan handla om allt från att försvara någon som har begått ett allvarligt brott till att vara behjälplig med att sälja bolag värt enorma summor. Att juridiken är så bred och samtidigt utvecklas och förändras ständigt gör att jag tror att det aldrig kommer kännas stillastående att arbeta inom juridik.

Varför rekommenderar du andra att söka Delphis stipendium?

För den som vinner väntar ett helt fantastiskt pris! Men vägen dit var också väldigt rolig. Det var ett lärorikt case som var roligt att arbeta med och finalkvällen på Delphis kontor var väldigt trevlig. Alla nervösa sökande peppade varandra för att sedan, när alla hade presenterat sina case inför juryn, slappna av till en god och trevlig middag tillsammans med medarbetare på Delphi.

Har du några tips till de som är sugna på att ansöka?

Sätt dig ned och rita en ”karta” över omständigheterna i frågan du ställs inför. På så sätt blir det tydligt vad frågan handlar om och risken att du missar någon viktig omständighet minskar. Bestäm dig sedan för en dag (för min del var det en regnig söndag) när du tar ett ryck och sätter dig ned och utreder själva juridiken i frågan. Därefter har du gjort grovjobbet och det återstår huvudsakligen bara att presentera det du har kommit fram till. Glöm inte att sätta dig in i ”klientens” perspektiv – kan det finnas olika vägar att nå en lösning och vad tror du i så fall passar bäst i den situation som din klient har ställts inför?

Varmt välkommen Elsa!

Använd_2_redigerad

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Kommentarer inaktiverade.