För tredje gången utlyser Delphi ett stipendium inom affärsjuridik. Mottagaren av stipendiet erhåller 25 000 kronor samt en sommarnotarietjänst under sommaren 2018 på ett av Delphis kontor. För två personer kommer det också finnas chans att få varsin mentor från Delphi. Välkommen med din ansökan!

Vi gratulerar Elsa Segerros – Delphis allra första stipendiat!

Kvällen inleddes på Stockholmskontoret med ett välkomsttal av Delphis VD, Stefan Erhag, innan det var dags för sju förväntansfulla finalister att en och en bli kallade för att presentera sin lösning av caset framför en jury, bestående av delägare från Delphi, samt Maria Snöbohm, Head of Group Corporate Law på Nordea.

De sju finalisterna kom från Stockholms Universitet, Lunds Universitet och Uppsala Universitet.

Kvällen fortsatte sedan med ett mingel där representanter från varje Delphikontor fanns på plats för att besvara frågor, bland annat om hur det är att arbeta som jurist på Delphi.

Under middagen presenterades vinnaren och stipendiet gick till Elsa Segerros från Stockholms Universitet.

Juryns motivering
Elsa hade en väl genomarbetad skriftlig lösning på caset och visade i sin muntliga presentation att hon analyserat såväl frågeställningarna i caset som sin egen caselösning. Hon hanterade juryns kritiska frågor på ett professionellt sätt!

Vi passade på att ha en kortare intervju med Elsa under kvällen.

Berätta Elsa, vem är du?
— Jag är 23 år gammal och uppvuxen på landet i Grisslehamn men har spenderat de senaste 1,5 åren här i Stockholm. Direkt efter gymnasiet började jag studera juridik och är nu inne på min sjunde termin. Caset kändes därför som ett roligt uppdrag, och att få presentera det inför en sådan kompetent jury var en personlig utmaning. Det känns otroligt roligt att ha vunnit ikväll, speciellt efter att ha träffat alla de andra drivna och duktiga finalisterna! Det känns som det måste varit ett svårt val att utse en vinnare ikväll.

Varför sökte du stipendiet?
— För mig var det självklart att söka det här stipendiet! Att både bli erbjuden ett stipendium på 25 000 kr och en tjänst som sommarnotarie är nog bland det finaste en advokatbyrå kan erbjuda studenter.

Vad har du för förväntningar?
—Det ska bli fantastiskt roligt att för första gången få arbeta med affärsjuridik på heltid. Att dessutom få göra det på en av de främsta affärsjuridiska byråerna känns otroligt roligt! Jag ser verkligen fram emot sommaren.

Två av finalisterna, Alexander Ottoson från Uppsala Universitet och Carl Tannerheim från Stockholms Universitet, fick varsin mentor från Delphi som under 2016 kommer finnas där för att utbyta erfarenheter och tankar.

 

Vinnare

Juryn

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Kommentarer inaktiverade.